Jan Forrer Etching press

 

Na meer dan veertig jaar is de Jan Forrer Etspers terug van weggeweest en wordt door de 3generatie opnieuw op de markt gebracht.

Dit onder de technische begeleiding van Gert-Jan Forrer. 

 

Gert-Jan Forrer ‘Master printer’ heeft meer dan veertig jaar ervaring in hoog, diep en vlakdruk technieken en tevens medeoprichter van de door zijn vader ontworpen Jan Forrer Etspers. 

De Jan Forrer Etspers is door Jan Forrer zelf ontworpen en ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring. Zijn gedachte was een lichtgewicht etspers te ontwikkelen met dezelfde capaciteit als een conventionele etspers. 

 

Dankzij een rijks geregistreerde auteursvinding waarbij de onder rol ondersteunt wordt door een ‘dam ‘met 7 perlitische gietijzeren glijlagers, biedt de Jan Forrer Etspers een vertraging van 7:1 zonder de gebruikelijke transmissie middelen zoals kettingen en tandwielen. 

Door deze uitvinding is er geen sprake van doorbuiging, wat resulteert in een beter drukkwaliteit. Dit in tegenstelling tot andere conventionele persen.

 

De bovenrol is gemaakt van een dikwandige naadloze ketelbuis en is gelagerd door 2 naaldlagers, waardoor bij hoge drukspanning het draaien aannemelijk verlicht. 

De Jan Forrer Etspers 600 en 800 wordt aangedreven met behulp van een zeer royale 6 Houts spaak rad. Voor grotere maten wordt er gebruik gemaakt van een spaakwiel. 

 

·       Licht in gewicht. (600mm pers is +/- 75 KG) 

·       Buigt NIET door. 

·       Verbeterde drukkwaliteit. 

·       Verkrijgbaar in standaardmaten 600 mm, 800 mm, 1200 mm en 1500 mm. 

     Overige maten in overleg altijd mogelijk. 

·       De Jan Forrer Etspers wordt standaard geleverd met tafel en ligplaten. 

·       Uitbreiding naar hoogdruk techniek is mogelijk. 

 

 

Voor meer informatie verwijs ik u door naar onze website www.forrer.nl

Of neem contact met ons op via het telefoonnummer 06-23008799. 

 

Jeffrey Forrer

          Forrer Printmaking Equipment.